sukar tidur trimester 3

salam ibu2 dlm ni , sy pertama kali hamil . adakah normal sukar tidur malam tu normal? sy skrg 34 minggu . mcm ada je y x kena kt bdn . ngaji dh . mandi air suam dh . kurangkan tdo siang sudah . minum susu pon sudah . kdg2 sy sedih sbb x dpt lelap risau BP naik sbb sy mmg mkn ubat drh tinggi dh skrg . kalau x bole tdo, ibu2 bt apa je? amalkan apa? terima kasih menjawab ..

8 Balas

Tak boleh tidur tu sebab apa ye? Kerap kencing ke? Kalau macam tu normal. Saya pon time pregnant macam tu lagi2 kalau malam tiap 5-30 min nak ke toilet. Siang pon Tiap2 1 jam nak terkencing. Kalau sis mengantuk siang pon tidur je. Badan kena cukup rehat sebelum bersalin ni. Lepas bersalin nanti tidur tu dah takde dalam kamus hidup kita? Yang penting sis jangan stress anggap je semua ni pengalaman yang tak semua orang alami. Saya dulu pon stress sebab asyik muntah je sampaikan berat turun mendadak tapi sebelum stress kita kena positif dulu. Ingat setiap orang pengalaman mengandung berbeza-beza dan tak semua orang dapat merasa. Ni je saya mampu tolong..

10mo ago

buka apps ni. baca pengalaman orang2 kat dalam ni. baca pasal pregnancy. tengok movie. tengok live orang menjual kat tiktok. tak tau la saya biasa dengar orang menjual tu buat saya tertido?? sis buat la something yang sis selesa cuma jangan stress. kalau stress memang susah nak tido.

Cuba sis mandi air sejuk. Kalau boleh mcm ais tu. Sbb kita pregnant badan panas dlm. Siang bnyk kn minum air masak. Sy buat ni tiap tiap hri. Sebelum tidur mandi dulu dgn air sejuk. Mmg lena tidur. Kecuali klau nk terkencing je lah bgun. Lepastu sambung tidur lena balik. Just sharing.

sy msa mula2 msuk trimester ke 3 pun ssh sngt tdo mlm?mmang stress msa to mata mmang da ngantuk tpi sma jga x dpt tdo.skrg sda 36 weeks bole tdo mlm dah. ?klo x dpt tdo sis tgo tiktok atau tgo youtube dgr lagu2 atau buka apps ne.. ?

10mo ago

tidur siangg ok tak? ke malam je susah

Kalau saya x boleh tidur layan jer live2 dekat tt atau shopee...cuci mata barang2 baby confirm lelap x sedar...siang hari ambil angin kawasan rumah..buat kerja stakat kluarkan peluh..mlm confirm lena?

Sya pun susah tidur sis sampai jam4 subuh kadang jam1 subuh Sya bangun makan sebab lapar kan mata terbuka jak ?? . kadang da tertidur tapi sebab kan kencing2 jadi terbangun da tak boleh tidur lagi

sy pun 34w.. baru2 ni pun ssh nak lelap.. jd sy main game dlm hp sampai hp jatuh sendiri sbb tlelap?.. tp akan tbangun dlm pkl 3 pagi sbb nak tkencing?

Sorry tanya.. puan ada masalah ke? Makau ada masalah boleh share dengan misi..kot puan banyak berfikir ke.. boleh jadi sebab sukar nak tidur malam.

normal tu susah tidur malam time trimester ke 3..semua mommies pregnant memang macam tu. Tak yah risau ?