Tak Nak Botol Susu

Salam. Ibu2 boleh tolong tak macam mana nak ajar bayi 3 bulan guna susu botol. sye masih lg menyusukan bayi guna susu badan. kdg2 pam nk bagi bayi tapi dia tak nak susu dalam botol. puas dah paksa. risau nk start keje nk tinggal macam mana.

2 Balas

Mommy boleh try mntk tlong si ayah untuk kasi susu kat baby. Kadang bila ada bau mak, baby jadi taknak minum botol. Sy dulu pkai botol susu pigeon softouch. anak terima je & tak nipple confuse pun. Cara sy try tinggal baby dgn pengasuh 1 week before nk masuk keje tuk dia belajar minum botol. So far Alhamdulillah okay aje.

Mcam ank sy yg sulong.. Msuk kje trus xnk susu btol pdahal susu sy pam, dia rela lapar tunggu sy blik kerja.. Sampai umur 1y++ bru nk susu btol..