menyusu menggunakan botol

bayi saya usia 3 minggu. sejak lahir saya menggunakan botol susu hasil daripada pam susu badan. Adakah sesuai menggunakan botol susu kerana bayi saya tidak puas menggunakan susu badan

1 Balas

Jika puan memang merancang menggunakan susu botol untuk anak, tiada masalah dgn itu. Jika puan nak hikmah penyusuan susu ibu - bonding ibu dan anak, cepat kecutkan rahim boleh belajar lagi cara penyusuan yg betul dgn bimbingan drpd pembimbing penyusuan bertauliah berdekatan puan. Tak semestinya anak puan tak puas dgn susu badan sedangkan perutnya kecil shj untuk menerima susu dlm setiap sesi penyusuan. Itu sbb perlu bimbingan yg betul dlm hal penyusuan susu ibu.