sembelit...

Salam ibu2 asianparent.. Nak tanya boleh ke makan ubat sembelit yang dari parmasi masa tengah pregnant. Saya dah 5 hari tak buang air besar. 1st pregnancy 16week.

2 Balas

Pape ubat kene tanya doktor dulu sis.. sbb tk tau sesuai ke tk nk diambil semasa ngandung ni.. bnykkn minum air masak n mkn buah sayur sis.. semoga dipermudhkn urusnnya ya

Boleh try g farmasi beli ubat jenama lactul,sbb sy time pregnant mmg ssh nk membuang.ubat tu akan lembutkn najis kita agar boleh membuang