Hamil dan Kencing Manis

Salam ibu2 .. alhamdulillah Allah bagi kami suami isteri rezeki selepas ttc 8tahun...cuma jd risau sbb sebelum tahu diri ni ada si comel sy ada diabetis type 2..tu pon dapat tahu masa warded hospital..kejadian nya sebulan sebelum detect pregnant. skrg baru 5weeks..alhamdulillah belum ada alahan yg teruk..doc just bgtau dtg lagi selepas 2 minggu utk scan.. mohon kata2 semangat dan tips utk sy amal kan sepanjang proses kehamilan ni..🤍

2 Balas

kalau high risk cuba call kk. tanya procedure. perlu buka buku pink awal x. inform nurse yg awak ada kencing manis.

1y ago

sama2 awak. semoga dipermudahkan urusan awak. semoga awak dn baby both dlm keadaan baik2 sahaja. aamiin ya mujib❤️🌻