mood down

Hai ibu² semua.. ada kata2 semangat tak untuk saya.. baru2 ni saya dapat tahu saya mngandung, rasa brsyukur sangat sbb Allah beri saya peluang utk ad zuriat lpas hmpir 2 tahun kahwin.. tapi pada masa yg sama saya telah hilang pkerjaan berikutan pkp dan majikan ambil kputusan utk ttup company.. bukan lah saya tidak bersyukur atau merasa tidak cukup dengan rezeki yg ad sekarang.. tpi memandangkan saya akan mempunyai anak msti banyak duit kena guna.. saya xnak mngharapkan suami.. saya kerja pun untuk mmbantu dia.. saya prnah merasa hidup susah waktu saya tidak bekerja.. sy tkot utk mnyusah kan suami kmbali.. walaupun suami slalu bg kata2 nasihat yg Allah tu mungkin beri rezeki anak dlu akan mnyusul rezeki pkerjaan utk saya pula.. kata nya anak pmbawa rezeki.. hmm.. tapi saya susah hati kalau xpegang duit sndri.. malu kalau nk mngharap duit suami je umpama saya ni mnyusahkan dia.. harap ad kata2 semangat utk saya😭

2 Balas

Sama laa , saya buat bisnis online wlaupun tk dpt mcm gaji sblum ni tp ada la duit poket sikit kan Wktu sesak2 selalu korek duit tu Alhmdullillah wlaupun husb sorang je krja Kmi cukup mkn , tp tkdela mewah2 asal kenyang sudah InshaAllah sis setiap masalah psti ada jln penyelesaiannya , Allah uji tnda Allah syg

sbr sis.. bawa bertenang.. bersyukur dulu.. jgn difikir sgt duit..nti pasti ada juga rezeki anak..semangat2.. nti ada penyeri dlm rmh tangga❤❤