ibu sakit eczema

salam ibu2. ad tk ibu yg naik eczema kt kawasan areola and nipple? kndungan dh 8bln, luka berair tak kering2 lgi. bau busuk kdg seakan nanah.. bila sy letak kapas kt situ, bila kering jd kuning2 spt nanah.. sdih la, dh l tk lama lg nk bersalin. mcm mana nk mnyusu😭 sy dh try nipple cream tk mjadii pun. ad sugestion tak ibu2? tlg sy, dh la 1st mom jd mcm ni😭😭😭😭

3 Balas

Eczema memang can be a struggle… for someone yang experience the same thing, mama kena sentiasa moisturize. And elakkan daripada selalu garu. Try to air it out jangan pakai baju kain yang boleh irritate skin.

1y ago

ya sy duk kt umh mmg tk pkai bra. bju pun selak ja biar terdedah breast ni. tk kering2. berair ja.. sy buntu sgt dah.. due mkin dekat😭😭