Ibu bekerja & suri rumah

Salam ibu” .. saya baru bersalin bulan 4 haritu . Sekarang terasa nak bekerja balik sbb ekonomi agak keras.. harga brg semua naik n banyak nak pakai modal.. kesian kalau nak harapkan suami sorang. Tapi berat hati nak cari pengasuh dekat tempat orang ni.. saya tak kenal sesiapa n pernah mencari dkt grup fb .. kalau boleh nak kerja yang cuti 2 hari tapi kebanyakn dekat sini kerja cuti sehari .. hahaa jgn marah sy bukan memilih tp sy nak ada masa byk sikit dgn anak .. ibu” semua bekerja mcm mne ye nak pilih pengasuh yg ok.. saya nak je jd suri rumah tapi asek makan hati bila ada yg tanya laki knp bini x keje sdgkan kewangan kiteorg tgh teruk..n kalau ada orang kluang kat sini boleh tolong saya x ? 🥲 ##firstbaby #firstmom #pleasehelp

14 Balas

Puan dah try meniaga? Buah kuih or makanan simple2. Hantar ke kedai makan or kedai2 lain. Boleh juga meniaga secara online. Meniaga depan rumah ke. Insya Allah puan boleh ada masa dgn anak. Perlukan modal dulu la sekarang. Nak hantar ke pengasuh perlukan modal juga. Bincang dgn suami. Buat perancangan kewangan. Mana2 yg boleh drop, kurangkan. Atau cara lain boleh buat delivery courier barang. Deliver makanan etc. semoga dimudahkan urusan puan dan keluarga