Ibu bekerja & suri rumah

Salam ibu” .. saya baru bersalin bulan 4 haritu . Sekarang terasa nak bekerja balik sbb ekonomi agak keras.. harga brg semua naik n banyak nak pakai modal.. kesian kalau nak harapkan suami sorang. Tapi berat hati nak cari pengasuh dekat tempat orang ni.. saya tak kenal sesiapa n pernah mencari dkt grup fb .. kalau boleh nak kerja yang cuti 2 hari tapi kebanyakn dekat sini kerja cuti sehari .. hahaa jgn marah sy bukan memilih tp sy nak ada masa byk sikit dgn anak .. ibu” semua bekerja mcm mne ye nak pilih pengasuh yg ok.. saya nak je jd suri rumah tapi asek makan hati bila ada yg tanya laki knp bini x keje sdgkan kewangan kiteorg tgh teruk..n kalau ada orang kluang kat sini boleh tolong saya x ? 🥲 ##firstbaby #firstmom #pleasehelp

14 Balas

masa awal2 nk hntr anak2 dkt pengasuh sy ada satu perasan trauma. walaupon xkena kt sy tp sy still takut. bila dgr pasal baby dkt tmpt pengasuh. mcm sy 1st baby dulu mak jaga jadi masa tu mcm relax sikit. masa 2nd baby mak dh xlrt nak xnk sy kena hntr pengasuh. mcm sy, sy dpt pengasuh rekemen dr rakan yg htr anak dia dkt situ. sebelom hntr sy ada jumpa pengasuh. smbg2 dgn dia. seminggu sebelom kerja sy hntr percubaan. utk tengok keadaan anak mcm mana. alhamdulillah anak serasi. pengasuh pon baik sgt.