Hb low 37 minggu

Salam ibu ibu. Tadi saya pergi checkup KK utk kandungan usia 37 minggu 1 hari.. buat pengetahuan mummies, saya mmg dr awal pregnancy lagi anemia.. n disahkan kurg zat besi dlm darah. So bila dh masuk week 35, bacaan hb masa ni 10. So doktor suggest amik venofer. Venofer dh pun masuk, dan skrg dh 37 weeks, bacaan hb masih lagi 10 x bergerak dari hari tu. Sedih juga, tp apakan daya kalau tuhan dh tulis semua tu.. tp saya jadi lemah semangat sbb suami pun jauh dgn saya skrg ni. Sbb saya dh bersedia utk berpantang di rumah ibu saya. Ibu ibu boleh tolong bagi kata2 semangat utk saya? Apa lagi tips yg boleh saya buat utk naikkan hb dlm masa yg singkat mcm ni? Doktor pun kata mereka tak boleh buat apa dh sbb skrg ni dh lewat sgt.. tuhan je tahu perasaan sy skrg.. tp saya cuba kuatkan hati juga.. 🥹

4 Balas

Sama 37minggu, tengah tggu hari jugak. Cuba banyak kan minum yg bersusu, mcm vico ke milo ke, hujung2 ni xpe dah byk makan minun manis Insyaallah hb naik sikit. Pagi2 wat telo separuh masak 2biji. Makan pisang n oren. Ni yg saya buat la. Alhamdulillah hb ok. Semoga dipermudah urusan awk urusan kita nak bersalin ni. Aamiin

sis makan jambu batu , takpun beli gulsan pati delima makan tu untuk naikkan hb hujung2 ni sis positif saja , jangan terlampau fikir nanti sis lagi tak semangat yg penting baby sihat dalam perut , saya doa sis dipermudahkan urusan , saya pun dah 37w juga 😀

try makan iberet 2biji 1hari...kalau takde gdm...boleh try minum vico 3in1....saye dari bukak buku hb low....smpai laa ke 30weeks...doc bgi iberet...+ saye minum vico...hb terus 12....

sis minum ubat zincofer sambil² tu jaga pemakanan yg berkhasiat menambahkan hb juga dri pemakanan kita tak terjaga turunlah hb kita.. semoga bermanfaat ye sis 🥰