Low Hb sbb talasemia dan GDM on diet. Ada mommy2 yg pengalaman same mcm sy tak?

Week 21. Hb 10.5, pening nak makan macam mane skrg ni. Selama ni mmg dh amalkan brown rice, wholemeal bread etc. hari tu tmbah kurma dan madu dlm diet utk naikkan hb. Tapi skrg sangkut gdm pulak. Buah buahan pun hari2 dh makan. Jambu batu, buah naga hari2 makan. Kadang2 makan apple, beetroot & carrot juice jgk. Tak tau nak buat mcm mane dah.

1 Balas

sy pun gdm first dulu mkn la separuhยฒ , lepas tu x tahan lapa je . so sy mkn mcm biasa . tapi masih control lagi laa . hb setiap mlm mkn ubat zincofer dgn air oren tanpa gula memang x pernah drop .