Sedang dilemma

Salam ibu gojes semua..nk tanya laa..salah ke kalau sye nk teruskan jugak bg baby breast milk? Bkn ape pengasuh sye bgtawu sye utk bg ank susu tepung. Ank sye xnk mnum susu dlm botol susu..jd dye cadangkan utk bg susu tepung. Sye sedih bila blk kje tgk susu yg sye bekalkan x diusik pengasuh. Sye dlm dilemma nk bg susu tepung atau x..sbb susu sye bnyk je lg dan cukup utk ank sye. Tlg sye ibu gojessss 🥺

29 Balas

pengasuh xde hak untuk tentukan itu ini... itu baby awak ya... awak nak bagikan breastmilk melalui botol ok apa tu... tiada baby yg tak mahu susu ibunya ya... bohong belaka... cumanya kalau bagi susu breast melalui botol.. dia kene disuamkan.. sejuk sejuk mungkin baby xmau... tak bermakna baby x suke... kalau direct feed susu mmg suam suam dari badan kite... pengasuh awak tu bagi baby awak minum apa? yg dia kata baby xnak minum tu... awak hatihati ya dengan pengasuh2 ni... bukan apa... kalau awak kenal sungguh ngan pengasuh tu takpela teruskan... tapi kalau awak pun tak kenal sgt pengasuh ni... saya rase awak perlu buat sesuatu..... apa apa pun semoga urusan awak dipermudahkan ya. amin.