Sedang dilemma

Salam ibu gojes semua..nk tanya laa..salah ke kalau sye nk teruskan jugak bg baby breast milk? Bkn ape pengasuh sye bgtawu sye utk bg ank susu tepung. Ank sye xnk mnum susu dlm botol susu..jd dye cadangkan utk bg susu tepung. Sye sedih bila blk kje tgk susu yg sye bekalkan x diusik pengasuh. Sye dlm dilemma nk bg susu tepung atau x..sbb susu sye bnyk je lg dan cukup utk ank sye. Tlg sye ibu gojessss 🥺

29 Balas

Salam. Kalau susu tepung pun dalam botol juga. Tapi beza nya susu ibu yang dalam botol. Bagi saya dah ibu ada rezeki susu badan lagi bagi je susu badan. Bagus untuk anak. Anak umur berapa mommy?

cuba tanya dia susu tepung suap guna apa? klau dia bg jawapan botol. tanya balik apa bezanya dgn susu badan yg dibekalkan? alasan org malas tu, pelan2 cari pengasuh lain sis. tu baru bab susu..

anak tak nak minum susu dalam botol atau tak nak susu ibu. ni dua perkara berbeza, kalau betul tak mau botol kena cari penyelesaian utk tu.. bukan stop susu ibu

Awak tak salah dan saya rasa lebih baik awak cari pengasuh lain. Bukan kita nak buruk sangka tapi cara pengasuh tu buat saya tak yakin.

puan kna bertegas..puan majikan dia, pengasuh kna ikut..breast milk lg baik dr susu tepung bnyk kebaikan dia tuk tumbesaran baby.

apesal pulak..pengasuh kene ikut cakap ibu lah..dah ibu nak bagi susu ibu..dia kena bagi..kalau susah,jangan jadi pengasuh budak

saya ada soalan. kalau susu yg puan bekalkan tak diusik oleh pengasuh, jdi selama d bwh jagaan dia, anak puan minum susu apa? 🤔

1y ago

X bg susu ape pon..ptg pkul 6 bru bby dpt jumpe sye. Kdg sye down sgt pk Ank kt uma pengasuh..tkot lapar susu. Mujur dye da mkn ..tu kdg positif kan diri sndri Ank da knyg mkn nasi..

teruskan penyusuan susu ibu,susu ibu paling terbaik..semoga lama2 pengasuh faham..kuatkan semangat,abaikan negative vibes

susu tak perlu tukar atau apa y mama. pengasuh tu yg perlu di tukar.. bukan apa takut2 terjadi Benda yg tak di ingini .

Kenapa pulak pengasuh tu yg memandai2... Dah dibayar tu, bagi jela apa yg ibu tu bekalkan... X salah pun... Ermmm..