32 weeks 5 days

Salam & hye gais.. im new here..im 26yrs old.. im preggy in 32 weeks 5 days... its my second baby.. just another weeks to be face..? i have a gdm n have an anemia bcoz i am a thalasemia carrier..?i never have a gdm before... so this is really a new experience for me.. anyone have a same state with me here? wish that i could deliver in normal..? im so nervous n scare when people said about czer ?...

6 Balas

Sy pun gdm msa pregnant 2nd baby.. & sya on ubat kencing manis.. Once dh on ubat kena deliver baby @ 38w scra induce.. Alhamdulillah sy besalin normal.. Induce ubat dh 4cm sy msh tk rasa sakit tp Dr dh suruh msuk labour room lps ja pecah ketuban bru sakit.. Sejam ja kat labour room sy dh besalin.. Tp sy tkda la anemia.. Better sis bincang dgn doktor & please jgn stress fikir kemungkinan yg blum pasti sbb ksian baby kat dlm.. Pa pun Smoga Allah permudahkan urusan bersalin sis nti.. Aamiin

5y ago

In sha Allah sis.. Smoga semua nya baik2 ja utk sis & baby.. Sy byk fmly yg ada gdm kira keturunan la.. Kwn2 pun ramai alhamdulillah semua besalin normal.. Yg tkda gdm pula yg kena czer.. Semua tu Allah dh tentukan sis.. Jd jgn fikir yg bkn2 la ya.. Yg pting sis enjoy moment pregnant nie.. Nti dh besalin mst rindu.. Dan ingt kjp lgi nk jumpa baby dh.. So tk yah la fikir bkn2 k.. 😉