KUNING JAUDIS

salam hormat...nk tanya sikit mama2 disini ada petua yang mudah ke untuk turunkan kuning ( Jaudis ) pada baby yg baru lahir... genap 4 hari baby saya baru dilahirkan tapi kuning agak tinggi juga bagi saya **210... nk mcm mna ye untuk kurangkan kuning baby saya nie ..

23 Balas

Hai sis, teruskan bagi susu ibu kpd baby...biar baby berak kencing selalu. Kalau susu ibu tak cukup boleh campur dengan susu formula...susukan baby setiap 2jam.. ini sy amalkan untuk baby sy yg lahir pada bulan Ogos lalu, dia pun tinggi kuning 201...kena admit wad letak bawah lampu biru. Moga baby sis cepat sembuh dari kuning ya.

2y ago

kuning baby sekarang dh cecah sampai 239..agak tggi bg saya...penurunan agak kaku bagi sya sebab nie first baby sya yg kuningnya memang tinggi..sebelom nie baby sya terus diowg letak bawah uv ligth so kuning memang xde lepas sya discharge balik umah..kali nie je lain sikit sebb xde letak pun baby bawah uv light tu..insyallah boleh turun dgn berkat dan iktiar dari mama disini mudahan kuning baby saya boleh turun,insyallah..amin