KUNING JAUDIS

salam hormat...nk tanya sikit mama2 disini ada petua yang mudah ke untuk turunkan kuning ( Jaudis ) pada baby yg baru lahir... genap 4 hari baby saya baru dilahirkan tapi kuning agak tinggi juga bagi saya **210... nk mcm mna ye untuk kurangkan kuning baby saya nie ..

23 Balas

Saya pon darah O. Hari tu lepas bersalin kat hospital baby ada kuning, bacaan dalam 132 and kene tahan sehari. Lepastu next day dia turun sikit then boleh balik tapi still kene follow up dekat kkia. Masa dekat kkia kuning naik 172 then saya bagi dia BF Susu formula kambing Karihome tu. Alhamdulilah saya follow up 3 kali sahaja dekat kkia sebab kuning da turun ke 93.