Air suam lemon

Salam ..hii ibu²..ada sapa² amal kan i suam lemon tak?? Ok ke tak?..utk 14w. Harap mmbantu yer dgn jwpan ibu². Yg nk komen terasa hebat,nk marah² x payah komen ok... Utk yg berpngalaman dan amal kan shaja. Terima kasih.

10 Balas

lemon boleh effect apa2 ke? saya minum je sebab pakar pemakanan pun sarankan minum sebab hb sy low.. tapi dia lebih sarankan limau drpd lemon sebab katanya lemon kebanyakan kita import jd bila smpai sini dh ambik masa n proses yg byk.. khasiat lemon tu sikit je kita dpt berbanding limau yg mmg ada tanam dkt sini kan.. tp sy lg suka lemon soo sy bedal je lemon.. limau pun minum jugak bila dh bosan dgn lemon

waalaykumussalam. saya masa awal pregnancy memang suka minum air ni. kalau tak ada lemon, saya ganti limau nipis. buat suam2, kadang buat green tea lemon suam. bagi saya okay, bantu hilangkan loya. dari segi control gula saya tak sure. tapi takat minum air gula haritu, alhamdulillah tak sangkut GDM.

wslm. Hai. air suam lemon bgs utk org pregnant. Blh naikkan HB & kawal GDM kalau ada GDM. Dgn syarat minum tanpa gula or letak gula berpada². Tp ambik secara berterusan pun tak bgs jgk takut blh kena gastrik or pedih hulu hati

mcm sy minum je sbb utk hilangkn rse mual di tekak . lemon bole je utk ibu mgndung tp klu awk tk serasi jgn minum . sy minum smggu sekali , kdg 2 mggu sekali , bila teringin je br minum . alhmdulillah tkada pape .

5mo ago

uwc sis

lemon bagus sbb vit c. kalau sis ok tak allergy pd lemon boleh je amalkan sis. haha ada ke org nak mrh2 sebab tanya pasal lemon. teruk sgt tu kalau tanya mcm ni pun nak marah 🤣🤣🤣

5mo ago

sy bertnya lagi utk kepastian...sbb org komen g2 la...kita jdi ragu²...kalau tnya doc pun..ckp trpulang ats diri sndnri boleh telan ke tidak..sy ok jer..alahan just dtg mlm 🤣😂😁 siang hari boleh buat kerja mcm biasa...jnji mkn knyang² awl²..mlm stop dh.

Nak amalkan untuk apa awak? Macam saya tak boleh minum sebab saya intolerant dengan makanan/minuman yang masam. Kalau awak takde alahan dengan lemon, boleh minum.

5mo ago

I see. Faham.

sy ada gdm on dc . so b4 cek bsp, mlm tu sy minum lemon suam tambah madu sikit. so far alhamdulillah, bacaan bsp cantik je.

Boleh awak, tak menjadi masalah pun. 👍🏻 Saya first trimester memang kena minum yg masam2 sikit, sebab alah teruk.

5mo ago

ooowh...trima kasih sis...

Sy minum sbb nk elak kn sakit tekak, skg musim hujan sy ni jns senng kena selesma/batok kalau musim x tntu

sy amal masa alahan. sbb mmg xblh nk minum air kosong biasa. alhamdulillah baik2 saja, skrg dh 30w