ank mnyusu tgh prgnt

Salam hai smua nk mtk pndpt skit...sy skrg tgh prgnt 10w n ank msh mnyusu sthn 3bln tp masalhnye pd sy skrg...puting sy skit sngt2...bla dia hsp lg terasa skitnye...smpi kdg rse nk stop je bg susu kt dia sbb xthn skt...susu sy pn mcm dh krg sngt...ptt ke sy stop bg susu n ajr dia mnm susu dlm btl????

1 Balas

Boleh menyusu asalkan tak sakit bahagian bawah perut. Sebab boleh menyebabkan keguguran.. so utk beberapa minggu boleh continue breastfeed lagi. Kalau start sakit bawah perut, kena stop breastfeeding immediately