Keguguran yang kali kedua

Salam, hai semua siapa pernah keguguran berulang macam saya? Saya nak tanya kena consume apa-apa ke sekiranya saya mengandung sekali lagi?

5 Balas

hye awak. Saya share kat awak ye. Saya dah 3 kali keguguran di awal trimester. Bila tahu mengandung yg ke empat ni. Saya terus amik duphaston dengan acid folic. Saya trauma. So saya gi sendiri farmasi saya beli ubat tu. Alhamdulillah. Masa 7 w dah nampak janin and heartbeat baby. Sekarang baru 9w. Semoga urusan awak dipermudahkan ye.

2y ago

saya gi scan swasta dan saya tanya sendiri dr and dia memang suggest makan tu. Lepas saya beli sendiri kat farmasi. Agak pricely sikit

Continue je makan folic acid lepas gugur tu sampai lah confirm pregnant lagi and sampai buat buku pink and nurse akan tukar ke ubat lain. Jgn stop ambil folic acid lepas gugur. *Jangan Stop Makan Folic Acid*

Sy pn 2x gugur..sy just consume folic acid..jaga mkn..xamik cafein..mkn mknn yg menyubur..bole google mknn utk tingktkn kesuburan dan kuatkan rahim...

Consume folid acid..

Folid acid