Macam mana nk elak keguguran diawal mengandung semasa waktu kita bekerja??

Hai semua saya nak tanya..saya nak rancang kehamilan tapi saya tidak mengambil apa2 seperti vit folic asid..sebelum ni saya pernah mengandung tapi keguguran..macam mana nak elak kan benda ni lagi supaya tidak terjadi keguguran lagi semasa waktu saya berkerja pergi balik selalu naik motor???ada siapa tahu x supaya nak elak keguguran berulang macam ni??

2 Balas

Makan folid acid , jgn buat kerja berat , rasa penat stop , jgn paksa diri , buat kerja biar santai .. kalau ada sejarah keguguran , kena rajin makan folid acid , jgn skip makan .. jaga emosi ..

2y ago

Welcome 🌷

kenapa tkmakan folic acid. makan sebelum mgandung boleh kuatkan rahim.

2y ago

terima kasih sis