Keguguran (8 Weeks) & First baby.

Salam & hai semua. Jumaat yang penuh keberkatan & mulia semalam, saya keguguran. Pagi semalam start with heavy bleeding. Kandungan saya, dah 8 minggu. Rezeki 'baby' 8 minggu je dalam rahim saya & it is my 'first baby'. Mohon kata-kata semangat untuk saya & jika ada tips boleh kongsi iye sesama kita terutama sekali untuk saya yang berpantang tanpa baby.

9 Balas

Tkziah wak.. diaa ggur bkn slh awak tau, sbb mgkin dia x smpurnaa dn akan digntikn dgn yg lebih baik lg Aamiin. Hbis drh nt, bole berurut. Planning nak mgndung blk tu, at least 3bulan-6buln slepas ggur utk make sure rahim tu kuat smula . Apapun smoga dibri kkuatann. Sy prnh melalui situasi mcm awak 2x, prtama wktu kndungn sy dh 5bulan. Keduaa 11minggu. Dn skg dibri rezeki hmpir masuk 13mgu. 🤍🤍stay strong

Saya frist baby gugur juga awak.. Lepas keluar semua darah2 kantung baby tanpa pergi hospital cuci. Habis je berpantang saya period mcam biasa habis je period saya minta suami bersama dgn saya alhamdulillah 2 bulan lepas berpantang tu saya sah kan hamil rezeki saya dgn suami skrng tunggu hari nak bersalin.. Saya harap awak mcam tu juga

takziah awak..same dgn saya 8minggu gugur & first baby..sya pantang 2minggu ,,berurut Dan mkn jamu..period 3bulan teratur baru merancang nak hamil lagi,, alhamdulilah suami sentiase memahamj Dan skrg menunggu Mase nak bersalin baby kedua☺️ sis tenangkan diri ye,, InsyaAllah ad rezeki lagi Allah bagi lebih lepasni😘😘

Sy 1st baby pon gugur. X pantang sbb LDR dgn suami, lpas tu kene keje lg. jd sy keje mcm biase. Sedih jgak. Lpas tu period jd mcm x teratur sngt. Tp Alhamdulillah lpas 6 bulan lekat anak no 2. Sekarang dlm pantang baru 21 hari. Smoge sis kuat. Ade rezeki lpas tu InsyaAllah

Salam takziah puan..Saya pun pernah gugur 3 kali..First baby dan ttc selama 13 tahun...Alhamdulillah sekarang dah 32 weeks..saya doakan awak pun dpat pregnant lagi lepas ni..Jgn pernah putus asa..Allah uji sebab allah sayang kita..semoga awak tabah ye..

takziah puan..sy pun baru keguguran kandungan 7w...minggu lepas..mudah2an ada rzeki kita lg..insyaAllah..skg kita pantang baik2..kuatkan smgat nak sihat balik..nak baby balik..haa mcm tu🥰

Takziah, sypun pernah 2x gugur. Alhamdulillah kali ke3 pregnant selamat lahir baby girl dis lepas. Awk Pantang dlm 2 mgu pun ok. Moga awk dan semua ttc diberi rezeki nti inshaAllah.

takziah puan. dugaan utk orang2 hebat. InshaAllah pahala besar menangi buat orang2 yg bersabar dgn ujian Allah. berpantang mcm orang bersalin for 2 weeks ya. nak berurut sekali pun boleh.

1y ago

*menanti

Takziah