Perlu Pantang ke?

Salam n hai semua..saya baru lepas keguguran, kandungan usia 8 minggu..nak tanya, saya perlu berpantang ke?

2 Balas

perlu..tpi jgn mengurut ..bende2 sejuk jgn mkn.berangin jgn mkn.klaw ubt minum mnjakni atau nenas batu..sebb tk boleh ngurut tkut nnti mengrut rahim tinggi..saya penglmn gugur kndgn masih baru lgi saya tk ngurut..alhmdulillh 30 hri dtg period lpastu rezeki awal lekt yg no2

Perlu sis .. atleast sebulan berpantang makan dan bersama .. bukan apa nak bagi betul2 sihat ... sye sblom ni pun pernah misscarriage ... alhamdulillah lepas 3bulan rezeki ank lagi ..

3y ago

And sye tak mengurut pun lepas tu 😂 ibu x bagi musim2 pkp .. jaga makan je selama 30 hari tapi saya lama sikit makan dgn bersama 44hari pantang .. lepastu biar 3 kali period then baru plan anak balik ... org kata bagi masa utk rahim kita sembuh ...