Gdm on diet

Salam... Hai semua .. Boleh tak share pengalaman ibu3 yg pernah ade pengalamann kene gdm .. Sy skrg da 33w gdm on diet cntrl. Sejak usia kndungan meningkt nie makin kuat pula sy makan dan minum manis.. Sebelum nie berjaya juga contrl. Skrg selalu tewas. Risau juga baby lhir besar nnti. Ada ke yg gdm x jage mkan 😔

1 Balas

ohh time prgnt 1st 2nd tahun 2013&2014 sy kena gdm on diet control.. alhamdulillah masih blh kawal manis, gula tukar dgn daun stevia tu..

2y ago

ya betul.. mcm sy control sikit² je...(air gas /yg terlalu tggi gula) sbb bukan teruk sgt sampai kena cucuk insulin tu..ye lah betul..🤭 betul² control habis²san kena jaga.. dahla kne operate klau kne cucuk insulin tu, seram... (kena refer doc juga, brgntung umur dan berat badan juga) hehe.. jgn ikut sy.. masing² tak sama ... hihihi