Kongsikan pengalaman naik bas dengan anak.

Salam & hai. Mohon sesiapa yg biasa menaiki bas dgn anak utk perjalanan jauh, mohon kongsikan pengalaman... Saya nak tahu cara tidurkan anak (perjalanan malam), penyusuan susu ibu, layan anak, penyediaan makanan anak dll keperluan lah yg saya perlu tahu dan buat. Anak umur setahun 5 bulan.

Kongsikan pengalaman naik bas dengan anak.GIF
3 Balas

Hye sis Saya pernah Masa tu saya tengah pregnant no2, Anak sulu baru setahun lebih masa tu tapi dia dah tak nyusu badan dan dia tak minum susu botol. Tapi saya bawak susu dutch lady kotak kecik tuu Saya nak bus malam, dari Melaka ke Perlis, sampai perlis naik pulak fery ke Langkawi. Masa tu nak balik kampung bersalin n berpantang di kg. Masa tu dah takleh naik flight sebab perut dah sarat doktor pon tak sarankan taknak keluar surat. So terpaksa naik bus. Anak saya sepanjang dalam bus alhamdulillah dia tidur sepanjang jalan sampai perlis baru dia jaga. Tapi sebelum naik bus tu make sure perut dia kenyang. Pakaikan baju tebal Bawak selimut kecik Bawak bantal kecik Pakaikan stokin Masa beli tiket suami mintak seat depan sekali sebab luas so senang kita nak letak barang anak kat bawah tuu Anak ada seat sendiri takda share dengan saya atau suami. Memang dia tidur ja di seat tu. N better 2 3 hari atau seminggu sebelum naik bus tu cerita dengan anak kita nak naik bus Malam2 Kena tidur Takleh main dalam bus Takleh jalan2 Takleh bising sebab ramai orang Kena selalu cakap supaya anak ready InsyaAllah

8mo ago

Sama2 sis…. Moga anak enjoy n happy nanti naik bas…

hihi okay je.. ada aircond ,sejuk ,selimut dia tdoooo🥰

8mo ago

OK.. kena sediakan selimut ✅ terima kasih 😊

xde. pengalaman