bawa bayi menaiki bas express

Hai,nak tanya.ada tak ibu2 yg ada pengalaman bawa bayi 3 bulan naik bas express? Macam mana ya caranya? Kena guna carseat ke?

4 Balas

Sy prnah bawa dari selangor ke singapore tp carseat tak blh nk attach dgn kerusi bas, so letak jela mcmtu kt atas kerusi bas wlupn ikutkan hati risau sgt2.. Baby sy meragam sbb keadaan bas yg bergoyang sntiasa, bunyi bising, sejuk dan jemu duk dlm carseat. Sis kena get ready nk layan baby spy xganggu org lain..lg2 klu bf, mcm2 nk kena prepare. Selimut jgn lupa bawak. memang tak blh tido😥

4y ago

tq sis

better bawak carseat yg boleh hand carry, at least awak xpenat nak meriba dia.. bab meragam tu kena standby 😂

Tak pernah tapi kena makesure yg baby tak sejuk

ada carseat lagi bagus selamat....