Susu kambing dan pregnancy

salam and hi everyone? just want to ask, is it good to consume goat's milk during pregnancy especially early pregnancy coz i ade dgr some people said tak elok untuk pregnancy, btul ke?? boleh share pngalaman x mommy2 susu ape recommended time pregnant especially first trimester. tq

17 Balas

susu kambing bgus utk hilang kan ank kuning.. tp nurse ada suggest mnum 7bulan ke atas.

5y ago

ooh ok sis. tq for the info. pnah dgr y awal khamilan xdigalakkan

saya minum ni sis..,susu lazz kambing+kurma.. sedap 😊

5y ago

tq sis for sharing😘😘

sy start minum susu kambing bila dah 7 bln..sy minum yg lazz punya

5y ago

so far okay je..sbb sy tak minum hari2 pun..hehe

yes ada yg kata susu kambing panas. tp sy minum je. :p

Saya minum susu kambing hi goat jugak untuk tambah tenaga.

5y ago

anyway tq for the feedback😊

Boleh je minum depends penerimaan tekak sis, lg pon susu kambing boleh elak baby kuning juga

Sejak saya tau awal mengandung dulu mmg saya minum susu kambing je.. Sbb susu kambing skrg byk dah yg tak hanyir dan tak manis. Even almost tasteless. Saya pernah try susu lazz kurma, wildan, dan skrg saya cuba susu juna pulak. Bg saya susu juna sedikit manis sbb dah biasa dgn dua susu lain tu tasteless. Tp alhamdulillah susu kambing sesuai dgn saya.

Sy br minum susu lazz kurma.. 1st try td.. Klu ikut tekak sy, sy lg prefer susu juna yg plain..