Mengandung Umur 39...

Salam dan selamat pagi.. Ada tak kat sini yg pregnant umur 39... Saya preggy 7w anak ke empat di usia 39 tahun.. Rasa takut sbb takut ada komplikasi... Bley mommy2 yang ada pengalaman share pengalaman dan tip2

13 Balas

Hi dear. Saya dah 36+ week. Umur saya 45 tahun. Alhamdulillah, walaupun pregnancy ini tidak dirancang tp saya tetap positif dan percaya kerja Allah. Ramai yang kata pregnant di usia lewat ini sukar, yet again, this is the smoothest journey from all of my four pregnancies. Anak sulung dah 17 tahun, 14 dan ketiga 10 tahun. Semua dah boleh urus diri dan bnyk bantu saya. Saya cuma perlu pikir ttg pergi kerja, balik uruskan rumah sikit2 dan rehat , rehat, rehat. Ada sangkut GDM tp control dgn diet dan metformin. so far so good. Tumbesaran baby mengikut usia, air ketuban ok, detailed scan normal, ujian darah/kromosom juga alhamdulillah normal. My point here sis, setiap yang terjadi , tidak kira berapa pun usia kita, ada hikmah dan rahmatnya dari Allah. Percaya pada Dia. Yakin pada Dia. InsyaAllah , everything will be fine. 💗kak elly😘

5y ago

Kita sama sis. Anak yg bongsu pun dah 10 thn. Moga Allah bagi Kesihatan yg baik sepanjang kehamilan ni

My mum hamil adik bongsu di usia 39tahun..Alhamdulillah,umur 40thn lahirkn..xde mslh pape even kncg manis..skrg adik bongsu dh 11tahun..jgn risau ye sis,husnudzon ye..fikir positif je 😊

Mak sy., last beranak umor 43 taon.. 10 taon yg lepas.. Now, jln ngn adek., org ingt tu ank sy 😂😂😂 Jgn risau sis.. Allah bg rezeki.. Allah lekatkan sbb Dia tau sis mampu and xde mslh 😊😊😊

Saya 39 thn pregnant 15 mnggu ank pertama...Penantian selama 17thn..Semoga dipermudahkan semuanya😍😊

5y ago

Tahniah.

Sy pun umur 39...preggy 7w....in shaa Allah.... Tawakal dan doa...

Wassalam. Semoga dipermudahkan segala urusan sis. Safe and smooth delivery!

Wsalam, jaga pemakanan inshaAllah takde ap²..

Saya pun umur 39. Baru 4 minggu.

All the best!!

Aunty saya preggy waktu umur dia 45. Orang kata kalau preggy waktu umur umur early 40s, anak bijak. Alhamdulillah, adik sedara saya skrg umur 12tahun dan sorng pengafaz Al-Quran sejak dia kecil lagi. Abang abangnya pula umur umur late 30s (: