positif ke ni?

Double line samar-samar. kalau macam ni kira positif ke korang? kena buat apa untuk confirm kan?

positif ke ni?
3 Balas

tahniah mommy♥️♥️ dah delay period berapa hari? saya confirmkan pregnant dekat swasta. kata nak buat 2d scan untuk confirmkan pregnant. tp bergantung kat klinik jugak rate harga berapa. klinik saya pergi tu caj rm35 je. tp xdek cakap ape2 sangat lah. dr scan, dr kata "ok ibu, confirm dah ada kantung." so pregnant lah. saya scan 7w. kena repeat scan lg 2w sebab scan awal2 ni xnampak heartbeat lg. 9-10w macam tu in sha Allah boleh nmpak heartbeat dah. dah nmpak heartbeat awak boleh call klinik ibu anak kerajaan berdekatan kata nk bukak buku pink. so nnti klinik bg tarikh boleh bukak bila dan kena bawak ape time nk bukak buku tu. kertas scan tu awak simpan, bawak waktu bukak buku nanti. kalau nk bukak buku kt swasta pon boleh, ikut keselesaan awak lah tp xtau harga lah. saya scan je kat swasta. sebulan sekali scan. seronok dapat tgk bby kat dlm ni. moments macam ni datang beberapa tahun sekali je. enjoy your pregnancy journey🌹jaga diri, semoga dipermudahkan semuanya.

Positif ni. Mcm sya. Check upt samar mcm ni. Sebijik betul. Lepas 2 hari pg scan dah 9 minggu. Saiz baby dah 10 minggu. Boleh pg scan dah tu untuk confirmkan. Ape pon tahniah ye

8mo ago

Bergantung pada klinik. Kalau nak boleh survei dulu klinik ibu dan anak yang berdekatan tempat awak. Dkt klinik yg saya pegi untuk scan biasa sahaja dengan consult doctor dlm rm65

positive pergi klinik, scan utk confirmation

8mo ago

ye awk