kandungan okay atau tak?

Salam, boleh saya tahu macammana nak tahu kandungan kita betul betul ada dan bukan kosong sebelum buat ultrasound? kandungan estimately 7 minggu tapi saya tiba tiba risau ttg bayi saya. saya pernah keguguran 2 kali sebelum ni, perasaan trauma masih ada.

2 Balas

Elok scan 8week keatas... Lepas 8 week memang akan ade janin sekali dalam kantung... Sebb dulu saya pernah gugur... Ade kantum tapi tiada janin... Awal kantum menang cantik sebb saya scan awal masa tu.. Last last ade spoting fresh blood and 2 minggu lepastu doktor sahkan saya gugur...

3y ago

ooh tu la saya belumm scan lagi, tunggu 8 minggu baru nak scan. doa yang terbaik buat saya yaa. ❤

Sy pun pernah alami trauma mcm ni. Kalau takde keluar spotting atau fresh blood InsyaaAllah OK. Cuba scan semula masa 10 minggu kandungan.

3y ago

ohh baik awak. terima kasih yaa. doa yang baik baik inshaAllah ❤