Pregnant 6 week 2 days and I want Spicy Chicken Mc deluxe Mcd!

Hi salam boleh makan ke eh burger mcd time pregnant? Nak sangat ? Tapi my husband ckp tak boleh

29 Balas

Waalaikumsalam. Hi. Kalau boleh, awal2 stage ni jangan makan pedas2. Tggu sikitttttt je lagi. Nnti boleh la makan. Tapi berpada lah. Ckup sekadar nak hilangkan teringin tu. tapi mcm mna pun, terpulang pada penerimaan bdn masing2. Sbb bdn setiap org berbeza. Pkar o&g saya yg nasihatkan klau boleh awal2 stage pregnancy, jgn makan pedas2. Sbb kita tak tau kekuatan kandungan lagi.

Boleh jer sis.. Doktor pakar makanan saya pon kata boleh tapi jgn selalu. Kalau mngidam sgt dipersilakan tapi dalam kuantiti yg sikit cukup utk membuang rasa mengidam. Kita pregnant ni kdg2 pembawakan budak2 nak makan itu ini. Mst ditunaikan kesian kat baby

Mmg feveret..masa 7-8w ada makan..ayam goreng spicy mcd tu pn mkan juga.Alhamdulillah xde apa pn..lgpn kita makan mcd sesekali je..xmkn hari2..so In shaa Allah xada apa effect pn..😊

Jaga diri dan baby...pedas boleh memudaratkan pertumbuhan baby kat dalam..bnyak risiko..makan la yg berkhasiat sis..jgn pkir utk dri sndri je..pkir utk baby juga.

Teringin sgt bole..tp jgn mkn hari2 sudah.share dgn husband lg elok..fast food,mkn pds2, kalo boleh elakknlah awal2 mengandung nie..syg baby kn....

Saya baru je makan malam tadi sebab teringin sangat tapi husband yg tolong habiskan sebab tak lalu 😂 Buat kasi lepas mengidam je

Hee. Husband semua tak boleh. So kena ikot la yer. Nk mkn pon jamah la skit je junk food ni. Bahaya utk baby nnti

Boleh je..ayam mcd sy slalu mkn nak2 y spicy,mmg xbleh lari..smpai suami ckp mak yang ngidam k bby .hihi..

awal2 kandungan better xpayah dulu...sy pun cmtu jugk teringin sgt tp tahan je dlu sebab awal2 lagi kn....

Hehe saya hantu giler mcd spicy chicken tu.. Boleh tu boleh tpi jgn selalu mkn..