Sakit pinggang.

Salam. Boleh kakak2 share macam mana regangan yg sesuai masa first trimester. Saya sakit pinggang sampai tido malam terganggu. Nak lena mmg kene alas bantal tiap malam. Hmm harap dpt share tips ya. W11 #firstmom #ingintahu

8 Balas

Saya awal trimester pun mcm sis juga. Tp skrng dah 19w dah okok dah sbab saya kuat minum susu freshmilk. Sehari blh habis 1 kotak besar freshmilk sbab minum pagi tengahari petang malam🤣 sdap sngat. So far xde sakit sana sini dah. Gusi ke ape smua masi ok Alhamdulillah

1y ago

Saya minum je smua jenama sis. Asal fresh milk or low fat hehe

tak boleh buat apa sis mmg mcm tu lah time mengandung . masa perut kecik boleh lg tidur terlentang kalau sakit pinggang tp bila dah masuk 2nd trimester kena tidur kiri atau kanan saja . mmg kena alas bantal . nak urut pun mmg tak boleh

Tidur mengiring ke kiri kepit bantal kat kaki. Boleh tonton YouTube KKM pasal postur dan senam sesuai kehamilan. Guna lumbar support pillow. Saya guna bantal ni dlm kereta. Kat rumah dan office guna bantal biasa

dkt buku pink ada sis panduan blh baca..saya prnah tnya doc trus sound ..tu la xbaca apa yg ada kt buku pink

Sama la.. susah nak tidur sebab sakit belakang.. nak tidur kiri kanan pun tak boleh.. tidur terlentang je..

Sya perna baca klu sakit pinggang , meaning calcium dlm badan kurang.. try la mnum susu sis

Supplement jgn tggal sis, air masak pun jgn lupa