baby tendang ke nie???

as salam bakal mmy2..sy nk tnye..nk msk 5 bulan mmg dh rse ke bby tndang??..smlm time tdo,sy trse prt belah kanan mgeras ..dan rse mcm ad mnde cucuk2..tu bby tndg ke mcm mne??sy cnfius..mklumlh 1 st prgnct..

11 Balas

Ya..itu baby sis.. Sy terasa movement baby msa 17w..huhuhuu..xtau juga tu sbnarnya baby.. Siap fkir angin dlm perut lgi..😅Dkat 18w tu.. Mkin terasa.. Bru sedar.. Itu baby.. Haha.. Baby 1st juga ni.. Rsa best jak dpt rsa movement baby.. Tpi skg msuk 26w..hehe..movement mkin kuat.. Blh t'kncing d buatnyaaaa..🤣

5y ago

ohh yeke..sy mkr len mcm slalu..sbb 1st..heheheh

Ye betul tu.. sy rasa 1st time masa 16w.. denyutan.. sampai skg xlupa.. masuk bulan ke 7, malam tak boleh tidur lena da.. lepas jam 1 je aktif sangat tendang dan selalu kepanasan mcm duduk sblah unggun api.. tgh cerita dengan kawan tiba2 je kawan ckp eh perut tu baby tendang😂

5y ago

Perasaan kita je tu sis.. slow2 tenangkan diri.. kalau xsure better jumpa doktor..

Yeaa baby tendang, sy skrng da 7 bulan.. Sakit kt tulang rusuk belah kri nie.. Bole rasa dia tendang kuat.. Kdng2 rasa nak bernafas pown susah.. Sebab perut membesar dgn jaya nyaa.. Hihi

5y ago

Same jgk ngn sy..rusuk kiri sakit btl,tp thn je..hehe

saya pun kdg rasa benda yg sama.. dlm kandungan 5 bulan.. dah boleh rasa dh bby tendang.. kdg rasa mcm perut bekeroncong lapar pun ada..

ye baby dah mula menendang dah tu..selalunya kalau dah masuk 3 bulan memang dah ade rase pergerakkan kat perut

5y ago

https://youtu.be/wZS7RxT4r2Y

Kalau ada rasa mcm jentik2 tu baby tendang lah tu 😂 kalau tendang kuat mmg lg terasa.

5y ago

rse mcm tcucuk..hehebeb

18week kdg kita dah bley rsa pgerakkn bby,ada yg lg awal pn ada...

5y ago

ooo..mcm tu..sy smpai tkt..tkt2 tkluor dkt bwh.hehehe

sy 14w dh rasa bby gerak

5y ago

Wahh ye ke x sabar,sy rabu ni 14 week

😂 beruntungnya..

5y ago

btul ke bby tndng??

Yaa.. tp xkuat sgt

5y ago

Wlcm😍