Foetal kick chart.. beza baby tendang dan sedu?

Salam.. bagaimana nak membezakan sedu (hiccups) dan tendangan (kicking).. skrg sy 26 weeks.. dah start catit sendiri untuk preparation tanda chart di buku pink masa 28 weeks nnt... ada tips?

1 Balas

Kalau sedu, awk akan rasa macam bubble dlm perut sekata je. Mcm kita sedu. Kalau gerak kita boleh rasa beza dgn sedu tu.

4y ago

Yup sama ada kick atau gerak, memang tu dikira gerakan. Tapi awk belum 28w kan ? Tggu 28w baru tanda gerakan ye.