berhenti pil perancang

Salam. Anak sy baru berusia 1 bulan 15 hari, nurse KK bagi pil perancang dan suruh makan start hari yang dia bagi. Jadi sy pun makan beberapa hari pil tu. Kemudian badan sy naik biji gatal² dkt tangan, perut dan kaki. Mak sy cakap maybe pil tu tak sesuai dgn badan sy. Pertanyaan sy, tape ke sy berhenti makan pil perancang tu. Ada effect ape² tak?

5 Balas

Klau sis mmg nk mkn pil perancang,sis blh bgtau nurse yg sis kena gtl2 bila mkn ubt tu.mgkin ubt tu xsesuai.xpun try tukar enjit depo..

Seeloknya jumpa balik nurse tu bagitau ada kesan gatal2 lepas makan pil tu. Dia akan cadangkan cara lain untuk merancang.

.. Sya ambil pil perancang tp sbnrnya sya xminum jgk. Sbb we decided to plan on our own.

4y ago

Kalau nak merancang sendiri kena inform dekat nurse semula tak?

Refer nurse or Dr.

Up