Deria rasa lain

Salam . Ada tak yg mcm sy, kandungan da 13w6d tp selera makan blm hokey. Muntah3 da kurang tp bab makan sngat cerewek . Semua bnde tngok tak lalu nak makan .. Kadang stress pk nak makan apa. Tak makan risaukan baby. Ayam,ikan, daging n lain2 pon rasa lain. Rase yg tekak x boleh time. Hnyir la apa la. Kdng suh husbn beli apa2 nk try makn. Mkn semulut da xnak .. Rase membazir sgt. Smpai bila mcm nie . Risau baby x ckup protien n lain3 😢

2 Balas

trimester 1 mmg cmtu sis 😂 sy takde alahan muntah tp deria bau sgt sensitif. nasi dgn lauk mmg jrg sentuh tp sy ganti dgn biskut, buah², susu, roti, etc. bahaya kalau terlalu ikutkan rasa tak lalu nk makan sbb berat badan sy turun byk nsb baik baby ok. doktor bg masa sebulan tuk tambah berat badan. mmg msa tu nak xnak sy kena telan apa yg mampu ditelan 😂

makan bubur okay tak?, kalau okay, makan tuh la.

2y ago

susah juga ni, biskut ,buah bole makan?, rasa yg ni okay kot. tambah buah, sbb saya dulu kerap makan buah ,