takut ubat

Salam. Ada tak dalam kalangan mommy kat sini pregnant tp jenis takut ubat. Tkt sgt nak telan acid folic pun tk mampu. Ada alternatif lain tk selain makan acid folic jenis pil ? Pleaseeeee

43 Balas

tkt ubat tu mmg bmslh. tp awak kne rajin mkn buahan2 yv ada folic acid mcm kurma kalsium mcm susu. iron tu mcm kerang? pastu vitamin b complex tu mcm buaha2an ek. kene rajin consume byk2. sbb kita plukan 5mg folic acid and sekutunya bia cukup mg sehari. kalau rajin silakan . sy malas.. rs annoy nk mkn ubat tp sbb malas tu lagi besar dpd rajin maka sy telan je terus sume ubat2 vtamin tu. 😂