takut ubat

Salam. Ada tak dalam kalangan mommy kat sini pregnant tp jenis takut ubat. Tkt sgt nak telan acid folic pun tk mampu. Ada alternatif lain tk selain makan acid folic jenis pil ? Pleaseeeee

43 Balas

Fikir yg terbaik utk anak je sis..takut2 semua tu tolak tepi. Nk anak sihat sempurna telan je folic acid tu. Kalau ikut kan takut tu mcm kita ni pentingkan diri pulak rasanya.

Sy pon sama takut mkan ubat.. Cara sy pulak makan ubat dgn minum air botol.. Bile minum air botol rasa senang je ubat tu masuk...kalau minum pakai cawan lama dia berenang2 dlm mulut 😂

4y ago

Hahaaa sy trbalik plak. Mnum pakai cawan dpt telan air byk2 sng lalu kalau pakai botol rase ubat tu trsekat kat tekak😆😆

Sama saya pun , memang tak boleh makan langsung sebarang ubat atau vitamin . just jaga pemakanan dan cuba makan natural food je . contoh natural food yg tinggi acid folic .

Nak x nak kena makan jugak sis.. 💪🏻. Sy pun jenis yg susah nk makan ubat. Nasib baik nurse x marah 😅. Utk kebaikan diri dan anak kena jugak hadap ubat2 ni

saya sejenis tak suka makan ubat. Tapi untuk kebaikkan anak dalam kandungan. Takut tak takut kita kena makan jugak kan 😊 bekorban untuk anak

Cuba jgk sis. Sy pun kdg2 smpi setengah jam pegang ubat tu, risau nak telan. Kdg2 tersalah telan, terus tmuntah balik. Alhamdulilah skrg dah okay sikit

Saya pun jenis takut makan ubat . Cara saya bila nak makan ubat, saya minum dgn air sunquick , so tak ada lah rasa ubat tu sngt ☺️

sy pn tkut ubt.. tp kl kcik xpe.. ni ubat besar kne telan.. tp demi ank mst kna wat.. sy telan dgn i bliss sjuk.. xnk bg loya

Saya tak ada alternatif lain tp bagi saya biar pun takut ubat kena juga fikir c baby .. Itu adalah utk kebaikan baby dan mama

Sama laa takut gak makan ubat..tpi ubat acid folic kecik je alhamdulillah blh telan klau besar kena pecah2 ubat tu..😅😅