suami hantar check up

salah ke tiap kali check up suami hantar, lagipun dia sendiri yg tak bagi pergi sorg, takut apa2x sbb tau tiap kali lepas ambil darah mesti pening . tapi kenapa org mengata ye. bukan org lain pula tuh , emm. 😔 .

84 Balas

Tak salah pun sis kalau suami kita yang hantar. Lagipun laki kita yang nak hantar kita kan. Lain kali kan sis kalau ada orang mengata macam tu sis cakap je okay la laki saya sendiri yang hantar kalau laki sis yang hantar saya mcm mana haaaa gitthceww 😂🤣

saya pjj, tp x lah jauh sgt duduk dgn suami beza tempat kerja je jadi jumpa suami 2x seminggu tiap kali pergi klinik, mmg saya suruh suami hantar walaupun hantar pastu suami balik rumah tu pun buat saya happy dah hahaha sabar ye sis abaikan je mulut2 org tu

Its okay sis. Takda masalah malah kelebihan awak suami hantar lagi bukan saja² suami tu nak pergi kerja lambat or apply cuti masa hantar isteri. Since sis senang pening. Anggap jela mereka tak tahu kenapa atau cemburu sb suami mereka tk tolong hantar macam sis

2y ago

tapi saya bgtau je sebelum ni saya mmg jenis pening tiap kali check up, tambah kalau amik darah. tapi taktau kenapa dia mcm tak faham, yg dia npak saya ni mcm myusahkan suami , semua harap suami je.

Mulut org ni sis mmng susah kita nk ttup,apa yg sis perku buat just enjoy your life your pregnancy..mngkin yg bising2 tu laki dia xnak teman so dia jeles.sbb tu menyibuk hal org..bagus suami sis sbb dia sgt2 carring.bersyukur la sis☺️☺️☺️

ala biarla org nk ckp apa sis. sy pun tiap2 bulan suami sy amek cuti temankn sy. sbb dia kata tu anak dia jgk. mulut org biasalah ada je salahnya. yg penting suami kite bertanggungjawab dan sayangkan kite. itu pun da cukup memadai.. alhamdulillah

hantar xpe sis. jgn bwk sekali masuk dlm kk. kerusi terhad. kesian ibu2 kena berdiri. disbbkan sesetengah perangai suami2 teman isteri dlm tu ambik hak kerusi utk duduk. patutnya mmg xblh teman dlm tu. sorg shja.

2y ago

diorg tau je tak reti drive. tapi sbb rumah dgn kk dekat so fikir takpa je. tambah tgok perut kecik sama. padahal berat baby ikut week dia, sakit pun rasa sama juga. 😌.

org yg dok mengata tu maybe cemburu masa dia dlu husb X tlg hantarkan 🤭. it's okay sis, husb u sendiri, bkn husb org lain.. sy pun husb tlg hantar and ambil after checkup. lepas hantar, balik dlu, dah settle baru call suruh pickup. ❤️

Jgn pedulikan org lain sis. Bwk je husband u gi checkup. Masa i pregnant, mco sis. Kena gi sorang2. Selalu kecewa sbb husband tak dpt teman. Then husband pun sedih biar i gi sorang2. Lantak lah org nak mengata ke atau gossip. Tu suami sis.

Boleh je kalau suami nak teman pergi check up di klinik. Cuma jadi 1 isu bila si suami yang duduk di kerusi yang mana seharusnya ibu hamil yang duduk. Di klinik saya, suami pula yang duduk rilek-rilek di kerusi, sehingga memenuhkan ruang 😓

2y ago

maybe klinik tuh kena ada sorg misi jaga ,mcm kt tempat saya diorg still jaga ,tanya dtg utk apa. kalau pneman tunggu kt kerusi luar.

Sy pergi sorg2.. Sbb tahu drive. Lagi pun xnk kacau husband nak kerja, tempat kerja dia jauh. Pergi kerja dah ambil masa 1jam.die cikgu pula.. Mengusahkan cikgu lain nk ganti kelas die kalau masuk separuh hari..