suami hantar check up

salah ke tiap kali check up suami hantar, lagipun dia sendiri yg tak bagi pergi sorg, takut apa2x sbb tau tiap kali lepas ambil darah mesti pening . tapi kenapa org mengata ye. bukan org lain pula tuh , emm. 😔 .

84 Balas

Sy selalu pegi checkup klinik sendiri sbb suami pun kerja. Takde masalah pun setakat ni baru 2 kali suami teman ke klinik. Kdg tu terfikir jgk bestnya tgk org suami teman hntr depan2 kkia kte ni parking dahla jauh nak jalan masuk klinik. Tp xpe sy redha sbb suami pun keje kk sbg medical assistant susah jgk nak cuti.

x salah pun janji suami sendiri jgn suami jiran 😁 yg mengata tu pun lahai dh mmang tanggungjawab suami hntar isteri ke pusat perubatan untuk pemeriksaan kesihatan isteri & anak dia x bljar ke tanggungjawab² suami dlm agama🙄laki sendiri hantar salah laki org tlng hantar lg salah.. haih manusia lh 😑

Lantakan je apa org nak ckp..benda x penting dgr negetif terus auto abaikan..sya ada time husbn leh teman dia teman tapi kalau busy xleh cuti sya g je sendiri.. so apa2 org ckp xjdi penting kita lebih tahu leadan kita.. kita hidup akhir zmn timing terlalu cepat rugi kalau melayan org yg negetif .

Abaikan sis .hehehehe . lagi suka tengok ada suami teman isteri setiap kali check up . Happy jer . Biarlah org kata ape . Dia jeles la tu sbb dlu dia sllu sndiri hehhee . lagipun, bukan kita pinjam suami dia pun . sis dan husby teruskan yer mcm tu . mengeratkan lagi hubungan hehehehe

Saya pun setiap kali check up suami yg hantar, dia sendiri yg willing nak hantar & tunggu sampai saya siap check up. Takpelah kalau ada yg mengata tu biarkan je, yang penting kita tak susahkan orang tu. Laki sendiri yg nak hantar tu maknanya dia risau & sayangkan wife dia 🥰

sy pula p check up seorg2. dri ank pertama smpai lh mengandung ank ke 2. memandu sendiri. lebih parah. time mengandung bwa ank pertama p check up. huru hara. penat sangat. lps siap check up sambung kerja. rakan2 sekerja pun kesian tpi nak buat mcm mna. ini lah nasib bdn.

xsalah pon...sy dri ank 1 smpai 4 mmg suami yg hantar...walaupun dia kerja hari tu,sebb dapat pengecualian bila urusan keluarga..tapi suami dok luar dengan ank yg bongsu la,dia xmasuk dalam sbb kesian ibu2 yg xdpt duduk nti..sbb rmai juga kaum laki yg sebok nak masuk.

xsalah pn sis . suami sy stiap kli checkup hntr g kk . sbb dia xbg g sorang . risau jd ape² dgn perut dh besar mcm tu . xpe , abaikN je mulut orgg . kite hdup bukan utk puaskan hati smua orgg . slagi suami xckp ape , slagi tu kite ikot je dia . jgn pkir psl org lain . ,🥰

2y ago

tuh la, semalam mmg dia ada cakap juga, biar la saya myusahkan dia pun, da tanggungjawab dia. sedih juga dengar tapi sbb terasa org kata, n rasa mcm manja sgt. terus rasa mcm tamau dia hantar.

saya pregnant xpernah gy check up sorang .. walau husband penat baru balik keje pagi2 xcukup tido still teman gy check up .. alhamdullillah dikurniakan suami yg baik .. abaikan mulut org sis .. suami kita xde msalah pun yg dia nak merasa susah terbeban kenapa .. 😁

X salah pun..suami sy ckp mmg tggungjwp die..better suami teman kn..abaikan org nk ckp ape..sy start dri bt buku pink shingga bersalin suami teman n ade ngan sy..awk jgn fkir byk..nnti awk stress lg ssh naik tggi tekanan darah awk nnti..so bt x thu je org mngata