suami hantar check up

salah ke tiap kali check up suami hantar, lagipun dia sendiri yg tak bagi pergi sorg, takut apa2x sbb tau tiap kali lepas ambil darah mesti pening . tapi kenapa org mengata ye. bukan org lain pula tuh , emm. 😔 .

84 Balas

saya check up. memang suami saya selalu hantar dan ambil. sampai lah kandungan 37weeks 5days. ada jugak orang mengata. tapi suami saya cakap. "lantak lah, yang penting bini dengan bakal anak aku selamat". semoga tetap kuat lalui ujian mengandung ya. abaikan orang macam tu, walaupun orang terdekat dengan kita. lain orang, lain layanan suami dia. rezeki jugak, kalau dapat suami baik.

2y ago

awak pun kena kata juga ea. da la time tuh betul tunggu masa. tapi ayat suami awak pun mcm suami saya juga. tapi tuh la,sbb org terdekat kata ,so terasa sikit.

untung sis suami teman..asalkan jgn suami duduk kt kerusi utk ibu2 mengandung pulak..kne kecam nanti😂 sye mse mula2 buat buku pink dgn checkup 1st je suami ikut..lepastu2 sye g sorang sbb lepas balik klinik sye nk merayap ke kedai beli aiskrim😂😂😂 kecuali ad sekali tu sye minum air gula dan ambil darah,sye x bole drive sendiri,minx suami ambil dr klinik...hehe

biasa lah tu....xsmua org kita boleh puaskan hati dorg....sakit,pening tu kita yg rasa...lgipun husb sis yg teman,bukan husb jiran...xpyah dngr sngt..msuk tlinga kluar balik,jga emosi sis.....sya checkup sensorang sbb pjj,Alhamdulillah kandungan skrg xsemua org tahu🤣🤣..in Shaa Allah nk jaga pkaian smpai brsalin...biar dorg xthu pun sya mngandung...xla emosi...

knp lak org2 tu nk sibuk klu suami kita teman kita g klinik or mne2.. suami sy setiap kali sy g klinik dia teman.dia bawak kn. atau mne2 shj. dh dia adalah suami kita. xkn nk boyfriend teman..ape la makcik2 yg mngata tu.. klu suami ade hal @ bekerja, patut jgk dia xdpt teman kn. sbb ade urusan..eee..makcik😒😒 alhamdullilah sya xde org yg busuk mcm tu.

2y ago

sbb bila tiap kali teman gaji kena potong. sbb tuh mcm sibuk sikit. padahal suami okay je , siap dia ot sbb nak cover balik lagi. saya pun kalau dia takda, mmg tak keluar. duk kt rumah je. dia cuti baru la boleh keluar.

maaf yea bab anta tu xslh tpi mgkin sbb suami tmn masuk smpi kt dlm klinik dduk skali tu yg buat org ngata.. bkn ape klinik tmpt sye kebanyakan yg dduk kaum laki yea dok main hp tggu bini checkup.. sedangkn kaum ibu kne diri ble ditegur xbley trime alasan dorg pon pnt brdiri.. melainkan suami fhm sggup tggu dkt luar klinik tu xkn jdi masalah ☺️..

2y ago

klinik tmpt sye pon sme.. mmg ade sediakan tmpt dan kerusi org menunggu di luar.. siap ade letak nota kt pintu hnye pesakit dibenarkan masuk.. tpi ade jugak psangn yg bebal.. nk jugak laki masuk siap gaduh ngn nurse pstu drama nangis² konon xlarat tu nk laki pgg.. bnyk jea jns penting diri nie xpkir org lain

bagus la suami tlong antau .. tak payah le pk nak cari paking .. tmpt sye ni tk rmai sgt org .. so sye drive sndri je .. tp klau sye kne g ke GH o&g mmg suami la kena hantar .. sbb Melaka kan .. hahaha padatt ..bia la ape org nak ckp .. ni la mse nak manje2 dgn suami .. truskann je .. pekak kan tlinga sis .. laki sis laa bukan laki dye .. 🤣

xslh pn sis..lg bgs lw suami anta kan..biarkan org mngta ke ape..dyeowg jeles mgkin..sy tiap kli cek up mmg asben anta..wlupn cek up xjauh dr umah. sb asben pn mmg xbg g sorg² lg sy kaki dh xkuat nk brjln sgt..biar la dye msuk kje lmbt ke ape jnji dye puas hti dye yg anta bini dye g cek up huhu..lg2 mcm sy first baby..mmg dye nk dye de je gn sy..

2y ago

sama sis, rumah saya pun dekat je dgn klinik, tapi dia tak bagi juga. tapi lepas kena kata smlm terus ckp kt dia, jgn manjakan saya, biar saya bdikari, nanti org mgata lagi. 😌 .

pedulikan lah sis apa org nak kata. macam saya dulu 1st pregnancy mmg pergi sendiri sebab pjj. semua benda buat sendiri. skrg 2nd pregnancy dah duduk sekali, memang husband sdri yg nak tolong hantar ambik apa semua. dia sdri yg sanggup ambik halfday utk tgu habis checkup dkt kk. asalkan kita n husband happy ☺️ tak nyusahkan org lain

tak salah pun suami pegi hntr chekup , sy sdri pun awal² bukak buku mmg suami teman . tp lepastu prgi chekup sdri . suami nk hntrkan tp sy tak bg sbb urusan dlama kk tak tntu . kdg skjp , kdg lama . so baik sy prgi sdri . nak cepat ke lambat tak kesah . kalau lama² sian jgk suami tgu lama² dan amik cuti semata² nk pegi hntr 😂

its ok sis abaikan dia cemburu tu..s Pn suami antar n tggu dlm keta setiap kali check up....sy biasa kena cmtu masa preagy ank 1st...smpai org tu ckp p ja jln kaki🤣🤣 pdahal 500m dri rumah..jeles betoi dia...ni sy preagy ank kedua lpas 8 thun dri yg slung..sbuk pulak kata sy gemuk🤣🤣 gemuk da isi xpa...😜😜