suami hantar check up

salah ke tiap kali check up suami hantar, lagipun dia sendiri yg tak bagi pergi sorg, takut apa2x sbb tau tiap kali lepas ambil darah mesti pening . tapi kenapa org mengata ye. bukan org lain pula tuh , emm. 😔 .

84 Balas

x salah pon.. sy pon dari anak pertama sampai sekarang anak no 4 suami bawakkan usung semua anak tunggu dlm kereta. sy ada ja lesen kereta tapi dia x bagi pulak p sendiri. sy pulak rasa susahkan dia sbb lama tunggu kalau cekup klinik kesihatan. tapi dia okey ja x pernah merunggut pon. dia yg nk. kalau mintak p sendiri pon x bgnye. alhamdulillah . abaikan ja kata2 org tu.. masing2 rezeki la.. ada suami boleh selalu teman, ada yg ada komitmen lain.. apa2 pon moga dimudahkan urusan semua..

Hehehe gitu ler mulut orang. Ada je tak kena kan. Bukan nak cakap kita ni tak reti nak berdikari, tapi husband yang tak bagi drive apa semua. Kita ikutkan je. Tapi tulah, kena perli, cakap kita lembik lah, bini orang lain reti je pergi drive sendiri. Alo, sedih rasa. Lantaklah, dah selamat bersalin dah pun. Suami saya simple, hantar sampai depan KK pastu dia pergi lah lepak mana mana. Orang dengki memang semua benda dia rasa kena tegur sebab dia je yang bethooool. Sabar ye sis ❤️

sye sejenis husband wajib hantar dgn amek wktu check up walaupun sye boleh drive sendiri. biar pi lah org nak kata apa. laki kite kott. sbb ni anak dia, dia kena tanggungjawab la dri dlm kandungan. kalau die xnk anta dgn amek, jgn buat sye mengandung 😂 biar dia rasa kan. kalau x nnti sdp je mntk anak. bio die rasa jugak mcm mana bile kite ni mengandung kena tunggu lama dlm klinik tu. ingt seronok tgu lama2 dlm tu dgn perut makin besar nye. jadi bio sama2 tunggu. fair n square.

Boleh je teman. Kalau xde org boleh ikut sekali masuk dlm kk. Tapi jadi yang tkboleh tuuu bila kk penuhh ibu ibu nk checkup smpai kena berdiri tggu turn sbb kerusi penuhhh.. Mcm sy masa anak first mmg suami teman smpai ke dlm kk. Tpi bila penuh dia kluar tggu kt pintuuu sbb bg laluan kpd ibuuu mgndung yang lain.. kena tolak ansur je. Jgn nmpak ibu2 gndung berdiri dia buat xtahuuu je elok main game kt kusi 🥴🥴 Ah cemtulah cita diaaa 😂😂

sya pun sepanjang checkup dr awl kehamilan smpi laa check up bulanan lps bersalin ( bayi masuk 4bulan ) suami temankan.. siap ambik cuti lg utk sama2 pegi klinik.. kadang2 sya kesian jg dia setiap bulan ambik cuti . sya kata bole naik grab/maxim je ( walaupun sya ada lesen tp x berani memandu 🥲 ) still suami x bagi guna e-hailing.. bg sya , x kesah laa apa org nak kata selagi sya x ganggu pun suami dorg or xmintak tambang pun kat dorg..

haha pelik2 org skrg. alhamdulillah setakat ni xde jumpa org2 mcm tu. even thun kedua kwin bru skrg pregnant pon org sekeliling takde yg mengata or bertanya. skrg pon pergi checkup tiap bulan (5bulan) masih pergi sorg2. xnk ganggu suami kerja. sian dia. nnti perut dh besar bru paksa dia haha 😆 buat pekak je apa org kata. asalkan kita happy bahagia. bkn dia pregnant 🙄 ssh nk puaskan hati org jd kita puaskan hati sendiri je sis

2y ago

alhamdulillah awak tak kena dgn org2x toksik ni. kira org sekeliling awak byk jenis positif n jenis tak kisah tuh. saya ni , da 7bln lebih perut mcm 4-5bln tapi dia nak bawakan. even tak bole teman masuk dlm pun.

mcm sy mmg pergi sorg2 sbb lgpn mmg x ske dia ikot sbb lps checkup sy p merayap😂😂.. hari cuti dia jatuh selasa kebetulan tiap2 bulan utk jumpa pakar mmg dia akn ikot hehe.. untuk checkup 2minggu skli bsp dan jumpa dokter die xikot..sbb sy ni bkn stakat 2minggu skli.. cek BP pun 2hari skli dkt klinik..klau org tnya..sy jawab sy selesa cmni 😂..sis abaikn je ap org nk ckp.. org ni slgi ad mulut gitu la . ad je x kena

mcm sy, sy suka pergi sorg² sbb sy rasa bebas nk pergi mana² lps pergi klinik. husb nk teman mmg sy tak bagi. sy tak suka menyusahkan dia sampai dia kena cuti kerja. tapi kalau dah suami awk jenis take care mcm tu buat apa nk fikir mulut org lagi? kita buat hal kita,jgn pedulikan mulut org. mulut org ni selagi dia boleh berkata dia akan berkata.

2y ago

sama lah sis 😂

Biasalah tu sis orang kuat jeles suami dia tak buat mcm tu, so apa yg dia boleh buat dia mengata la.. haih itu pon nak dijadikan isu pelik2 la org skrg ni.. dah suami kita sayangkan kita mestilah dia hantar ambik nak2 tgh pregnant bahaya kot😮‍💨 sis jgn ambik hati ye, dan jgn terlalu pikir risau tekanan pada baby dan diri sis nanti🥰 inshaAllah Allah mudahkan segalanya urusan sis ye🤲🏻

Tak salah pun asalkan both dah setuju nak pegi sama2. Sy awal2 trimester husband mmg tnggu kt luar smpai sy habis check up. Agak buang masa disitu jadi masuk 2nd 3rd trimester sy minta suami hantar je then dy balik tnggu kat rumah, settle checkup baru dtg ambil semula. Both setuju so okay laa. Kesian suami tunggu lama2 kt luar tu dah la panas. Checkup pulak sah2 lama tak pnah sekejap 🥲