Mental ibu

Salah ke saya nak space utk sementara mcm me time? Ank sy kena urus, suami sy kena layan tmbh lagi sy skrg hamil 3month+. Ibu ii dan isteri ii yg baca ni ade ke tips utk lpskn burn out dgn cara lain sbb sy tkut terbwk emosi smpai ank ii sy terancam lg ii yg dlm perut ni?

1 Balas

Kena bagitau suami sis… Saya sebelum ni pendam sendiri simpan sendiri sampai satu tahap saya sakitkan diri sendiri Say segan nak cakap depan2 dengan suami so saya mesej bagitau cerita semua apa saya rasa macamana keadaan saya waktu tu Suami okay dia paham start lepas tu dia selalu suruh saya p salon p spa p shopping sorang2 beli apa saya nak makan Bagi saya keluar jumpa kawan bagi kawan datang rumah Suami pon banyak tolong jaga anak2 buat kerja rumah basuh pinggan sapu sampah kemas rumah Alhamdulillah So key dia communication Start dari situ kami banyak borak bercerita Suami balik kerja dia akan tanya apa saya buat apa anak2 buat Dia dapat gaji dia akan tanya saya nak beli apa2 kaa So memang kena bercerita sis

6d ago

Gaduh tu biasa sis Buat kita lagi kenal pasangan Cuma jangan luar kawalan Jaga percakapan n tingkahlaku