Sakit celah kangkang ..

Sakit sblh kiri.. bila nk pusing kiri sakit nk ke kanan sakit. Bila nk duduk n bngn pn sakit.. sp rse cmni mase pregnt n korg buat ap Usia kndungan sy nk msk 29weeks?

22 Balas

Normal tu sis sbb muscle tgh merenggangkan sesama sendiri. Sy pun 26w sampai 30w hari2 nangis sbb sakit sgt dkt celah kelangkang, pinggang ke bawah, urat belikat, tulang rusuk haa banyak lagi lah. Bila baby semakin besar ini lah yg kita dapat hadiah dia. Hehe. Sabar je mommy, usap2 perut pujuk dia duduk diam2 sikit mommy sakit ni. 😂 kdg2 jadi kdg2 dia buat dekk je.hahah

Mcm sy ritu...sakit celah kangkang mcm sengal n trseliuh tu kannnn...3hari xsenang duduk...care sy ialah kena betulkn postur bdn,,jln nk kena tegak melentik sikit😅 baru kurg rasa sakit...nak tido pon payah mmg...lps sy betulkn postur badan tu bru hilg sakit...jln xleyh bongkok..nk betul" tegak..klo x perut mnekan kelangkangtu yg jdi sakit

Sy penah.. Smp mc 2 hr..sakit sgt smp jalan pun berpaut2 pd dinding..almari..Doc ckp xblh buat apa.. Sbb kepala baby mmg dh kat bwh n dh masuk kat laluan.. Pastu sy g urut.. Bidan kata kepala baby senget sikit masuknya.. Dia betulkan.. Alhamdulillah ok.. Dan dh selamat bersalin 2 bulan lalu..

redha jelah..sy kena masa mgndung ank yg no 3 ni.1&2 xde pn.sakit smpai nk tdo pn xlena.kdg smpai nangis,sbb sakit.urut dgn xurut sama je.still jgk sakit.sampai lah bersalin ni,bru hilang.bru rasa ada kaki.bru rasa blh angkat kaki.ni pantang hari ke12.

4y ago

Yke.. tahniah slmt bpntang

Sy pon rasa tp lebih disblh kaki kiri. Preggy nk msuk 30week dah. Sy nk terjatuh didapur smsa basuh pinggan, tp tahan guna kaki kiri, Klo org normal sengal mmg akn hilg slpas few days tp ibu hamil akn rasa berterusan kata nurse di KD.

4y ago

Ya. Tq 😊

sama la saya, masa 26 ke 27w rasa sakit dibhagian kangkang, lg klau lpas shoping mmg sakit hbis laa, bila dpat dduk lega tp skali nk bngun ouchh ouchhhhhh 🤣 tp skrg da 29w tkda rasa sakit mcm tu da, ok sikit 😉

4y ago

saya jenis layan kan aje, n bnyak brgerak lg2 masa raya first hritu, masak nasi impit rendang semua, smpai ank sdara saya ckp, ibu hrini tak dduk2 lg hahahahah 🤣

Samaa sakit dari awal lagi pregnant sampai dah 34 weeks. Ada org kata lepas bersalin terus hilang sakit tu. Harap mcm tu la.. Dah mcm nenek tua tiap kali bangun nak berjalan lepas baring huhu

Normal tu sis klu sakit celah kangkang bila dh 5 bulan ke atas. Banyakkan rehat waktu siang & perlahan2 jika ingin mengubah posisi agar waktu tido mlm tidak terganggu

Sy skrg 24week..sma la sakit jgk...tga mlm nk tido mmg susah..pusing kiri sakit pusing kanan sakit kt pinggul..kalo berjalan tapak kaki pn rasa sakit jgk

4y ago

Btol.. tumit kaki pn sakit

Udah bersalin pon rasa sakit lagi sis. Bertabahlah. 😅 Sakit area tundun tu bila baring melentang, nk angkat kaki masa nk mengiring

4y ago

Itu la kdg2 smpai bbnyi mcm tulng reput hahahahaha