hari nih selepas check up kk....trus sakit pinggang....trus pergi hospital check...baru buka 1cm...lepas tu doktor bg discaj..blik rumah start sakit contraction

sakit perut memulas2...contraction kerap... perlu ke saya pergi ke hospital semula??sya sudah masuk 40weeks 3 day...overdue

5 Balas

Puan dah hampir bersalin tu. Puan boleh ke hospital, tetapi akan menunggu lama. Cuma, kita bukan doktor dan nurse. walaupun kita ni yang nak bersalin. buku persediaan dah baca. dah siap sedia belajar teknik pernafasan. tetap, kita tidak pasti. kita risau. pengalaman saya dulu, saya berada di hospital dan berdikari. husband boleh kerja dan jaga anak lagi satu dirumah. puan pi hospital dan kira tendangan bayi ok. nak tengok aktif ke tak. sebab puan dan full term 40 minggu. selamat bersalin dan berpantang! 🥰

Semoga dipermudahkan urusan bersalin... G hosp cpt2 k..

blh ke sis dh buka 1cm doc sruh balik umah??? GH mana tu

4y ago

Biasa anak pertama Dr kasi balik kalau baru 1cm

Semoga dipermudahkan

anak ke brp ni