Berpantang czer

Saje nk buat luahan. Lepas bersalin czer ni, bdn weak sgt . Xmcm bsalin normal. Sedih sgt. Nk baring susah, nk bgun dr baring susah. Tido telentang , sakit pinggang jgn ckp la ... Sedih sgt.. elok bdn xde sakit cmni, bile kne czer jd weak. Nk jln susah , duduk lame Sakit bontot, susukan anak sakit perut, bdiri lame pun sakit.. 😭😭 batuk, bersin, ketawa sume susah. Nk angkat kaki mase baring pun xleh😭 betol2 down dgn keadaan mcmni..

Berpantang czer
72 Balas

sabar saya pon czer mase pantang minggu pertama saya batuk smpai luke jahit tebukak.. pstu abg biras plak dtg buat lawak plak xtau la nak gelak ke nangis 😂 gelak kang luke sakit 😂

sabar sis sy pon czer..mmg akan mcm tu segala terbatas.sakit sana sini..cucuk cair darah lg...sis kene kuat!! kene kuat!! yg penting happy...itu la pengorbanan kita..positive ok...

Ya betul tu.Berbeza dengan normal.Kena tahan semua tu..Sakit2 tu.T ok tu.Sabar ya..Pas tu kena pantang banyak.dari bersalin normal.Efeknya bila da berumur.Sakit belakang..

sy pun czer 2mggu pertma mmg struggle skit sis..sy lg lh dgn bngkk susu smpi demam,batuk kne tekan je tmpt czer.bykn mkn buah oren ,amik vit c utk luka cpt baik

sabar sis..sy pn bru lps czer ank pertama..hari ke3 Dr suruh bgn dah..sakit mmg sakit..tp tgk muka ank..sakit tue rasa hilang..inshaa allah..pengorbanan seorang ibu..

sy pun czer jugk sis. pnh mengelami mcm sis, smpai menangis mengadu dgn husband sakit dkt jahitan. semua susah bg sy. tp kita kna kuatkan hati jugk sis❤️

Berfikiran positif je..itu perkara biasa lau ceaser..tk lme pun sakit tu akn hilang..sy dh 4 kli ceaser..ni bln 3 kli ke 5..ibu byk bersabar ye..

xpe sis..jgn down² yer..sy pun bsalin cezer jgak..29 aritu bsalin..ank first lg..skrg dh 13 hari pantang alhamdulillah ok je...sis byk sbr ye

badan weak bukan sbb czer tp sbb diri sendiri. cuba gagahkan diri bangun berjalan ke sana sini, duduk baring semata memg rasa weak....

sama lah dengan saya pun rasa macam tu saya pun bersalin czer semua sakit perut, pinggang kan sekarang ni pun ada rase lg .