Tak sabar

Saja nak share , anak pertama saya dulu lahir 35minggu berat 2.64kg tapi alhamdulillah baby sihat sehari je duk hospital skrg dah 2tahun 2bulan . Dan skrg saya pregnant yg kedua dh 35w5d tak sabar pula nak tunggu dia keluar saya dh standby baju keperluan semua in case macam kakak dia juga ke kluar awal hehe due 28/8 .. tak sabar jee rasa tapi harap baby keluar 36weeks ke atas pula ke .. hehe ibu ibu semua ada tak yg pernah bersalin awal anak first ke atau second ke ? Meh lah share ?

1 Balas

Anak first saya awal 2 minggu berat 2.6kg, even awal pengalaman first bersalin mmg mencabar sbb menahan contraction yg lama sampai penat nak push baby at last kena vacuum but its ok as long baby sihat. Yang kedua pula agak lewat sehari before due, mmg perasaan risau sbb klu lewat sgt kene induced but Alhamdulillah dgn pengetahuan yg saya dapat melalui kelas antenatal dan gentle birthing saya manage to Handle kali ni. Saya byk lakukan senaman kegel, so far so good. Contraction pon mild tahu2 dah buka 7cm, then dlm 10 min rasa x tahan baby nak keluar. Berat 3.2kg. Syukur baby selamat, saya pon tenang dan kali ni lahir baby tanpa sebarang jahitan. Memang pengalaman setiap ank berbeza just keep positif, timba ilmu dan berdoa. Diharapkan awak dipermudah segala urusan yea.