AM I MISCARRIAGE

Sah pregnant 5 minggu 6 hari...tapi tiba tiba bleeding smpai hari ke empat...pagi ni perut saya cramp..dan ada bleeding...than suruh i tido sat...selepas bangun tido, ada pula benda keluar dari tempat private saya...benda tu berdarah dan mcm isi ikan....adakah ini tanda keguguran???

13 Balas

Knp first day bleeding tak terus ke hospital??? Jgn percaya klau ada yg cakap bleeding early pregnant is Normal. Setitik darah or spotting keluar masa pregnant semuanya bersebab, jgn sesekali buat keputusan sendiri tanpa pantauan yg lebih pakar. Biar bersusah payah dulu, drpada menyesal kemudian hari.

Saya pernah jadi mcm sis.. Masa tu baru 5minggu.. Keluaq darah terus jmpa doc.. Doc ckp kemungkinan akan gugur... 2mggu jgk bleeding.. Akhirnya 23.11.2019 gugur.. Alhamdulillah bulan 2 kena tahan wad kes influenza A doc scan skali ada baby.. skrg 16week.. Sabaq ok.. Nti Allah gantikan yg baru utk sis

Thank you my dear sisters yang bagi kata2 semangat...semalam i dok nangis2 x boleh terima kehilangan baby...tapi pendapat n nasihat sis buat i rasa lega sikit...husband i pun x berhenti pujuk i...now i ok sikit...harap tuhan akan bagi rezeki pada masa yg akan dtg...love you all❤❤❤

nurse ada gtaw klu bleeding n kuar mcm isi ikan tu keguguran dlu..tp sy dlu x kuar mcm isi ikan jd xtaw nak byg cmna rupanya..apa2 klu bleeding je kita di suruh ke emergency trs..jgn tggu2..

4y ago

Ok sis tq na

Sy kene mcm tu mase 8 wks. Kuar jgk ketul darah tebal. After 2days check, doc inform still ad heartbeat. Keep strong yer. Tc yourself alwys. Try take folic acid/obimin during early pregnancy.

4y ago

Doc dah double confirm sis...selepas keluar isi tebal serta darah mcm tu, doc ckp xda dah...tapi doc cek lgi tempat private i, sbp i masih sakit...selepas cek on the spot keluar lagi isi yg lebih tebal...than doc scan lgi..scan mmg x nmpak kantung...miscarriage complete...

Sabar ye. Lps ni mkn folic acid. Bagus utk early preparation nk pregnant. Jg dri n kshtn ye. Moga d pmdhkan utk awk lps ni

Bawa sekali isi tu ke hospital.sepatutnya 1st day keluar darah tu terus g hospital

4y ago

Ok sis....tapi doc ckp keguguran dah complete...now i berpantang...masih sakit dan bleeding...

Better hospital segera. Semoga selamat semuanya

semoga dipermudahkan urusan sis

semoga sis kuat & tabah ye..💪