Teh Halia

Hello, is it safe kalau minum Teh Halia + Honey during pregnant? I minum Teh Halia terus hilang segala morning sickness!

12 Balas

Ah thank you! I beli dekat supermarket. Ingredients looks safe; halia, madu and gula putih. Maybe a bit manis kalau bancuh pakai cawan biasa, so usually i bancuh letak dalam water bottle and tambah more water. U will keep on burp and kentut, untuk keluarkan angin. But it works for me untuk kurangkan/hilangkan morning sickness.

Pernah terbaca jgk teh hali krgkan loya n sickness tp xboleh byk sgt.. Slain tu dia bg perut kita buang angin jgk.. Ni smua baca je xpernah try lagi.. 😁

Teh halia madu x sesuai untuk ibu mengandung , itu sesuai untuk masa berpantang.. sebab panas dalaman walaupun kita minum tak rasa pape..

Kena check if the concentration of ginger is high or not. If diluted ginger tea honey, tak terlalu memanaskan dalaman - ok

teh halia tu buat sendiri? bancuh teh macam biasa buh halia ka cam mna. saya pun nak juga kurangkan all day sickness saya.

Sy pla skrg xsanggup hidu bau halia..hari tu terminum jus yg ada d letak sedikit halia..smpi skrg tengo halia pun xsanggup

Boleh. Kat buku check up pun ada mention. Mmg ssuai hilangkan morning sickness

Rasanya shaklee pn ade kuakn product pil halia utk yg morning sickness ni

Klau dmnum sy tak tahu pulaa... Tapii klau losyen halia tak boleh...