sex and pregnancy

is it safe to have sexual intercourse during early pregnancy?

7 Balas

Saya juga ada bleeding lps bersama suami walaupun bukan position yg hardcore.bleeding xdela bnyak tapi after few days darah keluar mkin byk diikuti sakit perut mcm senggugut..msa sya nk buang air tba2 keluar ketulan daging besar mcm hati ayam saya kutip masuk bekas n trus bwa ke hospital..n doc scan dri bawah rahim sy dah bersih dan kosong..dia amik bekas tu dan teliti mmg da nmpak bntuk janin..😢😢 kandungan msa tu lbh krg 10 mggu lbh..dan saya redha..3 bln lps gugur saya prgnt lg skali dan saya mmg sepakat ngan suami utk xlakukan sbrg intercourse smpai la saya 2nd trimester. So sya nk nasihatkan spya kalau bole sis pn bincg ngan suami n maklumkan kemungkinan yg bole blaku kalau lakukan sex awal kehamilan..

2y ago

Same with me... Now I'm pregnant after 4 month miscarriage... I avoid to do normal sex with my husband... Untill and 2nd trimester

depends on org.. saya PJJ dengan suami.. sekali dia balik jumpa, msti lah dia nak layanan.. so nak taknak layankan je. dalam hati niat utk bahagiakan si suami. tp bincang elok2. kalau rsa on going tu sakit ke.. bleeding ke stop dlu.. Dr week 4 smpai skrg sy SI.. alhamdulilahh kandungan baik2 saja.

5y ago

ada skli.. stop trus lepas tu.. bagi rehat2 badan. suami kena faham.

haritu ad jumpa doc. doc ad cakap pasal ni. nak bersama takde masalah asalkan posisi yg selamat, and bukan secara kasar. lagi satu paling penting suami kena buang luar. sebb air mani tu boleh jadi sebb keguguran and baby lahir pra matang.

sy having sex dr awal pregnant smpai beranak. Cuma takda la aksi ganas. buat slow2 jak. takut pulak will harm the baby. mungkin depend dgn ketahanan org jugak sis. kalau tak yakin elakkan la dulu. kalau yakin just go for it.

Yes, insyaallah selamat.. Sy awal2 khamilan nafsu membuak2 hahaha msk 3rd trimester ni jer kureng skit.. Mybe sebab letih bawak perut yg da memboyot ni 😜🤣

kena elakkan dulu sis.. sebab 1st trimester biasa doc suruh elakkan dulu.. takut ade bleeding.. apa2 pn consult doc dulu ya.. tgk keadaan mommy jgk

5y ago

depends dear.. ada mommy bdn yg kuat xde bleeding pape.. like me.. 1st pregnancy dulu miscarriage.. salah 1 sbb sbb sex intercourse masa 1st trimester.. maybe rahim x kuat.. n then doc suggest/advice for 2nd pregnancy ni elakkn dulu.. xnk jd bnda sama mcm dulu..

try dulu kalau bleeding stop lah.. kalau ok, better kuah asing lah supaya tak ganggu janin yg baru nk membesar..