Anak 2thn 9bln

Sa rsa fail btl jd mak,22/7/22 haritu sa bersalin anak kedua,sblm ni si abg perangainya ok sj..mmg nakal la tp x seberapa..skg ni dah ada adik makin bertambah nakalnya..sampai kdg sa tak tahan sgt sa pukul tgn dia,kaki dia..sakit sa pukul tp dia boleh ketawa2 lg..sa rsa sa x ble handle ank sndiri..ada yg pnglman sma?

11 Balas

anak sulung nakkan perhatian tu.. yela selama ni mak ayah dah syg dye sorang tiba2 org lain masuk dlm family kn.. sama mcm sy.. anak sulung dah 3 tahun, sy baru bersalin no 2.. awal2 mmg anak nakkan perhatian sgt.. sy pon marah2 pukul2 dye.. rasa kesian kat dye.. lepastu time baby tido, sy spend masa gn sulung tu.. main sama2, colouring, or dgr dye bercerita... alhamdulillah makin senang nk control dye skrg...